با وجود تحریمهای سنگین غرب، روسیه همچنان به صادرات نفت خود ادامه میدهد
در حالی که درآمد روسیه از صادرات سوخت های فسیلی از زمان اوج خود در مارس 2022 به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، بسیاری از کشورها همچنان روزانه میلیون ها دلار سوخت فسیلی از روسیه وارد می کنند.
درآمد حاصل از صادرات سوخت های فسیلی به اتحادیه اروپا بیش از 90 درصد نسبت به اوج خود کاهش یافته است، اما در سال 2023 این اتحادیه هنوز بیش از 18 میلیارد دلار نفت خام و گاز طبیعی وارد کرده است.
چین بزرگترین خریدار نفت روسیه
چین همچنان بزرگترین خریدار سوختهای فسیلی روسیه است و واردات آن تا 16 ژوئن 2023 به 30 میلیارد دلار در سال 2023 رسیده است.
با توجه به اینکه نزدیک به 80 درصد از واردات سوخت چین را نفت خام تشکیل می دهد، متوسط درآمد روزانه روسیه از واردات سوخت فسیلی چین از 210 میلیون دلار در سال 2022 به 178 میلیون دلار در سال 2023 کاهش یافته است که عمدتاً به دلیل کاهش قیمت نفت خام روسیه است.
پس از چین، کشورهای اتحادیه اروپا در مجموع قرار دارند که علیرغم اینکه از آگوست 2022 دیگر زغال سنگ از روسیه وارد نمی کنند، همچنان 18.4 میلیارد دلار سوخت فسیلی با نسبتیم 60/40 نفت خام و گاز طبیعی وارد کرده اند.
هند برنده بزرگ جنگ اوکراین
پس از چین و بلوک اتحادیه اروپا، هند بزرگترین واردکننده بعدی سوخت های فسیلی روسیه است، که نسبت به قبل از حمله روسیه به اوکراین، میزان واردات سوخت های فسیلی از این کشور را بیش از 10 برابر افزایش داده است که عمدتاً به دلیل قیمت پایین نفت روسیه است.
ترکیه تنها کشور دیگری است که در سال 2023 بیش از 10 میلیارد دلار سوخت فسیلی روسیه وارد کرده است و هر کشور دیگری در این سال کمتر از 3 میلیارد دلار سوخت از روسیه وارد کرده است.
منبع: ویژوال کپیتالیست
ارسال پاسخ