سرمایه گذاری خصوصی در حوزه هوش مصنوعی در سه ماهه اول 2023 به 18 میلیارد دلار رسید و ارزش بازار آن به بیش از 100 میلیارد دلار افزایش یافت.
پس جای تعجب نیست که اکثر کشورها می خواهند سودآورترین شرکت ها (مالیات دهندگان) و نوآوران را به سواحل خود جذب کنند. اما همه دولت ها در جذب سرمایه گذاری موفق نیستند.
رتبه کشورها از نظر سرمایه گذاری در هوش مصنوعی
شاخص جهانی هوش مصنوعی 64 کشوری را که برای سرمایه گذاری در هوش مصنوعی انتخاب شده اند، مقایسه کرده است.
بر اساس مطالعه هوش مصنوعی جهانی (AI) که هفته گذشته توسط Tortoise Media منتشر شد، ایالات متحده بالاتر از چین و سنگاپور بهترین امتیاز کل را در همه دستهها به دست آورد.
با توجه به شاخص، ایالات متحده آمریکا همچنان رهبر بلامنازع بازار است و در تمام شاخصهای تحلیل امتیاز خوبی کسب کرده است، بویژه با افزایش سرمایهگذاری بخش تجاری.
پس از ایالات متحده، با فاصله قابل توجهی چین قرار دارد. بر اساس این شاخص، شکاف سرمایه گذاری بین ایالات متحده و چین به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
سرمایه گذاری خصوصی جهانی ایالات متحده برای استارت آپ های هوش مصنوعی از 51 درصد (22.5 میلیارد دلار) در سال 2020 به 53 درصد (27 میلیارد دلار) در سال 2022 افزایش یافته است، در حالی که سهم چین از 29 درصد (12.3 میلیارد دلار) به 10 درصد (5.3 میلیارد دلار) کاهش یافته است.
هوش مصنوعی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا
اسرائیل تنها کشور منطقه بود که در فهرست 10 برتر جهانی و در رتبه هفتم از نظر شاخص کلی هوش مصنوعی قرار گرفت، در حالی که عربستان سعودی در جایگاه سی و یکم قرار گرفت. امارات متحده عربی که یک وزیر هوش مصنوعی دارد، بالاترین رتبه کشور عربی را در رتبه 28 از نظر شاخص کلی کسب کرد. همچنین عربستان سعودی در رده استراتژی دولتی در جایگاه نخست قرار گرفته است در حالی که سایر کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا با شروع رتبه 23 در این زمینه عقب ترند.
نمودار زیر هزینه اختصاصی دولت ها برای هوش مصنوعی را به صورت سهم از تولید ناخالص داخلی نشان می دهد. عربستان سعودی با اختلاف قابل توجهی نسبت به سایر کشورها بیشترین حمایت دولتی را از هوش مصنوعی انجام می دهد.
منبع:المانیتور
ارسال پاسخ