بر اساس آخرین دادههای تراکنشهای جمعآوریشده توسط سرویس پیامرسان مالی جهانی سوئیفت، نقش دلار در پرداختهای بینالمللی هرگز قویتر از امروز نبوده است.
این ارقام نشان می دهد که معاملات مربوط به دلار در ماه جولای به رکورد 46 درصد افزایش یافته است، در حالی که این رقم در یک دهه قبل کمی بیش از یک سوم بوده است.
بر اساس تعداد تراکنش ها، دلار بالاترین ارز بود و پس از آن یورو، پوند، ین و یوان قرار گرفتند.
پس از فروپاشی چندین وام دهنده آمریکایی و نگرانی ها پیرامون Credit Suisse Group AG سوئیس که در نهایت منجر به خرید آن توسط UBS Group AG شد، سهم دلار به رشد خود ادامه داد.
همچنین استفاده از یورو برای پرداختهای بینالمللی در ماه آوریل به پایینترین میزان در سه سال اخیر رسید. با این حال یورو همچنان دومین ارز در سطح جهان برای پرداخت در سوئیفت است.
داده ها نشان می دهد که سهم یورو در ماه گذشته به پایین ترین سطح تاریخی 23.2 درصد کاهش یافته است که از 36.44 درصد در آگوست 2022 کاهش یافته است. کارشناسان سقوط یورو را به کاهش محبوبیت آن در خارج از بلوک 20 کشوری که از این ارز استفاده می کنند نسبت دادند.
افزایش سهم یوان از پرداخت های بین الملل
در همین حال، یوان چین در ماه گذشته رشد بی سابقه ای را نشان داد، زیرا سهم آن در پرداخت های بین المللی به 3.47 درصد افزایش یافت که نسبت به 3.06 درصد در جولای افزایش یافت.
تا سپتامبر 2023، یوان 5.8 درصد از پرداختهای بینالمللی را به خود اختصاص داده است که این رقم در ماه اوت 4.82 درصد بود. این بالاترین سهمی است که یوان در پنج سال گذشته داشته است. علیرغم این افزایش، دلار آمریکا همچنان ارز غالب در تجارت جهانی است و سهم 84.15 درصدی در ماه سپتامبر را به خود اختصاص داده است که نسبت به 83.95 درصد در ماه اوت افزایش اندکی داشته است.
افزایش یوان در تسویه حساب های تجاری بین المللی به عنوان بازتابی از قدرت اقتصادی رو به رشد چین و تلاش های این کشور برای تبدیل یوان به یک ارز ذخیره جهانی تلقی می شود. با این حال، سهم یوان در مقایسه با 46.6 درصد دلار همچنان ناچیز است.
منبع: بلومبرگ
ارسال پاسخ