شاخص بورس تهران از ابتدای سال 1399 شاهد نوسانات شدید بوده است. شاخص کل پس از ثبت قله دومیلیون واحدی در سال 1399 با نوسانات نزولی شدیدی همراه شده و پس از گذشت بیش از سه سال، همچنان در محدوده مذکور در حال نوسان است.
در نمودار زیر بازده سالانه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در مقابل بازدهی شاخص های MSCI کشورهای در حال توسعه و شریعت COMCEC طی یک سال منتهی به انتهای شهریور 1402 نمایش داده شده است.
با وجود نوسانات شاخص کل بورس تهران، بازدهی اسمی یکساله آن بالاتر از شاخص کشورهای در حال توسعه و کشورهای اسلامی بوده است. البته لازم به ذکر است که نرخ بالای تورم در ایران موجب می شود تا نرخ بازده حقیقی بورس تهران پایین تر از دو شاخص مذکور و حتی در دامنه منفی قرار بگیرد.
شاخص MSCI کشورهای در حال توسعه شامل 23 کشور در حال توسعه است که عبارتند از: برزیل، شیلی، چین، کلمبیا، جمهوری چک، مصر، یونان، مجارستان، هند، اندونزی، کره، کویت، مالزی، مکزیک، پرو، فیلیپین، لهستان، قطر، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، تایوان، تایلند ، ترکیه و امارات متحده عربی.
کشور درحالتوسعه یا کشور رو به رشد (به انگلیسی: developing country) به صورت یک کشور با پایه صنعتی کمتر توسعهیافته و شاخص توسعه انسانی (HDI) کمتر نسبت به سایر کشورها تعریف می شود.
همچنین شاخص COMCEC شامل 50 سهم از 19 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) است. این شاخص از 15 ژوئن 2012 به منظور تسهیل افزایش آگاهی در مورد بازارهای سرمایه سازمان همکاری اسلامی (OIC) و تقویت همکاری بین مبادلات OIC راه اندازی شده است.
منبع: مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار
ارسال پاسخ