این اولین کاهش نرخ بهره آمریکا از سال ۲۰۲۰ است. پاول از آن زمان با هدف کاهش تورم و سیاست فرود نرم (soft landing) با افزایش مستمر نرخ بهره قصد داشت تورم آمریکا را به هدفگذاری ۲درصدی کاهش دهد.
تحلیلگران اقتصادی باور دارند این تصمیم میتواند تأثیر قابل توجهی بر بازارهای مالی داشته باشد.
به عبارت دیگر، فدرال رزرو با تنظیم نرخ بهره، به مدیریت اقتصاد کشور میپردازد. در شرایطی که تورم بالا است، نرخ بهره افزایش مییابد تا تقاضا برای پول کاهش یابد و تورم کنترل شود. در مقابل، در زمان رکود اقتصادی، نرخ بهره کاهش مییابد تا هزینه وامگیری کمتر شده و اقتصاد تحریک شود.
در واقع افزایش نرخ بهره موجب گرانتر شدن وامگیری و افزایش جذابیت سرمایهگذاری در دلار میشود که این امر به تقویت ارزش دلار در برابر سایر ارزها منجر میگردد.
از سوی دیگر، کاهش نرخ بهره میتواند به کاهش بازدهی سرمایهگذاریهای دلاری و کاهش تقاضا برای دلار منجر شود که ممکن است ارزش آن را تضعیف کند.
در شرایط کنونی، برخی از تحلیلگران بازار بر این باورند که این اتفاق می تواند قیمت طلا را به طور قابل توجهی افزایش یابد.
تحلیلگران بازار پیش بینی می کنند که این امر احتمالا موجب رشد ۱۰ تا ۴۰ دلاری قیمت طلای جهانی خواهد شد.
این فلز گران بها در زمان تدوین این گزارش در حدود ۲۵۷۴ دلار قرار داشتاما پس از آن رشد کرد.
بنابراین در سناریو بعدی محدوده ۲۶۰۰ دلار برای هر اونس طلا قابل انتظار است.
از سوی دیگر موضوع مهم دیگری که می تواند بر روی سرنوشت طلا به عنوان پناهگاه امن برای خریداران اثر بگذارد افزایش ریسک های سیاسی و اتفاقات اخیر در منطقه از جمله تنش بین حزب الله لبنان و اسرائیل است.
با این همه در بازار داخلی ایران هم امروز قیمت طلا و سکه افزایشی بود.طبق شواهد موجود قیمت طلا ۱۸ عیار در جریان فعالیت کاری روز چهارشنبهبه بیش از ۳ میلیون و۷۳۸ هزار تومان رسید و هر قطعه سکه امامی با تغییر کانال به سطح ۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید.
ارسال پاسخ