نگاهی به موفقیت‌های کریپتویی تلگرام

درآمد تلگرام از فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال فاش شد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، این اپلیکیشن پیام‌رسانی محبوب در سال ۲۰۲۳ از طریق فعالیت‌های خود در حوزه ارزهای دیجیتال، ۱۴۸ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.

این مبلغ معادل ۴۰ درصد از درآمد سالانه تلگرام است و عمدتاً از ادغام با بلاکچین تون (TON) به دست آمده است.

افشای این اطلاعات مالی همزمان با پیگرد قانونی پاول دورف، بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام در فرانسه، انجام شده است. هفته گذشته، یک دادگاه فرانسوی دورف را به دلیل استفاده از تلگرام برای تسهیل فعالیت‌های غیرقانونی متهم کرد.

طبق گزارش فایننشال تایمز (Financial Times)، تلگرام از خدمات کیف پول یکپارچه خود، ۱۳۰ میلیون دلار درآمد داشته که بیشتر از درآمد تبلیغات و اشتراک‌های پریمیوم این شرکت است.

در سپتامبر ۲۰۲۳، تلگرام کیف پول خودحضانتی (self-custodial) جدیدی را معرفی کرد که به کاربران امکان ذخیره، ارسال و دریافت دارایی‌های دیجیتال را می‌دهد.

این شرکت همچنین ۱۷.۸ میلیون دلار از فروش مجموعه‌های دیجیتال، مانند نام‌های کاربری و شماره‌های مجازی درآمد کسب کرده که این پرداخت‌ها با تون‌کوین (TON)، توکن بومی بلاکچین تون، انجام شده‌اند.

طبق گزارش‌ها، تلگرام اکنون ۳۹۹.۲ میلیون دلار دارایی دیجیتال دارد که نسبت به ۱۰۶.۳۵ میلیون دلار ثبت‌شده در در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافته است.

این در حالی است که دارایی‌های نقدی و معادل‌های نقدی این شرکت برای سال ۲۰۲۳ تنها ۱۷۰.۸۵ میلیون دلار بوده و دارایی‌های آن در قالب املاک و تجهیزات هم به ۳۷۲.۹۴ میلیون دلار رسیده است. این ارقام نشان‌دهنده اهمیت فزاینده ارزهای دیجیتال در دارایی‌های تلگرام است.

با وجود دارایی‌های قابل‌توجه و درآمدهای زیاد تلگرام از فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال، این شرکت همچنان در حال زیان‌دهی است.

طبق گزارش‌ها، این شرکت در سال ۲۰۲۳ به‌رغم تولید درآمد ۳۴۲.۵ میلیون دلاری، با زیان ۱۰۸ میلیون دلاری مواجه شده است. این موضوع نشان‌دهنده آن است که هزینه‌های این شرکت به ۴۵۰.۵ میلیون دلار رسیده است.

//