بازدهی بازارها در تیر ماه

کدام بازارها حریف تورم شدند؟

طبق گزارش مرکز آمار تورم تیر ماه نسبت به ماه‌های قبل کاهش پیدا کرد و به 2.2 درصد رسید که کمترین تورم ماهانه از ابتدای سال 1403 است. با این حال، هنوز فضای اقتصاد رنگ و بوی تورمی دارد. تورم نقطه به نقطه منتهی به تیر ماه 32.2 درصد است و میزان رشد سطح عمومی قیمت‌ها در 4 ماه اول امسال به 10.86 درصد می‌رسد.

مقصر اصلی تورم این ماه را باید بخش کالاهای غیرخوراکی دانست. حدود یک درصد (0.94 درصد) از تورم ماهانه 2.2 درصدی ناشی از بخش مسکن و آب و برق است که با توجه به رشد اجاره‌بها منطقی به نظر می‌رسد. بخش خوراکی نیز مقصر 0.52 درصد از تورم ماهانه است. اجاره‌بها در کشور به طور متوسط در تیر ماه 2.9 درصد بالاتر رفته و نسبت به ماه مشابه سال قبل 43.2 درصد افزایش یافته است.

کمترین تورم ماهانه در میان استان‌ها متعلق به کرمانشاه با 0.8 درصد است و همدان بیشترین تورم ماهانه را با 3.4 درصد در اختیار دارد.

اگر به بازدهی بازارهای مختلف نگاهی بیندازیم و آن را با تورم مقایسه کنیم، چند نتیجه می‌بینیم. در یک ماه اخیر بازار سهام به خصوص پس از انتخابات کمی حرکت کرد و توانست بالاتر از تورم قرار بگیرد اما اگر در بازه 4 ماهه و از ابتدای سال بازارها را بررسی کنیم، هیچ بازاری را حریف تورم نمی‌بینیم.

نرخ بالای سود بدون ریسک و برخی موانع دیگر در کنار تثبیت نسبی دلار در یک تا دو ماه اخیر عامل اصلی در جا زدن سایر بازارهای دارایی است.

میانگین سود صندوق‌های درآمد ثابت قابل معامله در تیر ماه 1.75 درصد بوده و اگر بازدهی 2 درصد ماهانه را برای آنها در نظر بگیریم، در پایان 4 ماه، سود پرداختی 8.24 درصد خواهد بود. بازدهی بازارها در ادامه سال به چند نکته اساسی بستگی دارد. یکی انتخابات آمریکا در میانه پاییز و دیگری تداوم یا عدم تداوم نرخ بالای سود بدون ریسک. در صورت رشد قیمت دلار در ادامه سال، طلا نیز می‌تواند به گزینه‌ای جذاب تبدیل شود. خودرو نیز با توجه به خبرهای موجود و همچنین افت دلار در این ماه رشد چندانی را تجربه نکرد و در ادامه سال نیز به نظر می‌رسد بسته به این متغیرها تغییر کند.

مقایسه بازدهی بازارها و تورم در 4 ماه اول سال

//