ترووست: حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره تغییرات تخصیص ارز به واردات شکر و حبوبات توضیح داد و گفت: ستاد تنظیم بازار در جلسهای که در اردیبهشت سال جاری در وزارت صمت برگزار شد منبع تامین ارز واردات شکر را تغییر داد و ابلاغ کرد که شکر با ارز تالار دوم که ۴۲هزار و ۲۰۰ تومان قیمت دارد وارد شود، علاوه بر این مالیات بر ارزش افزوده شکر هم از یک درصد بر ۱۰درصد افزایش پیدا کرد.
وی افزود: قیمت مصوب شکری که با ارز تالار اول با نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی وارد میشد و به دست مصرفکننده میرسید هر کیلو ۲۸۵۰۰ تومان بود و حالا که شکر با ارز تالار دوم وارد میشود و ارزش افزوده آن نیز افزایش یافته قیمت مصوب شکر به ۴۲۵۰۰ در هر کیلو به صورت فله تغییر کرده و همچنین قیمت شکربستهبندی شده یک کیلویی ۴۹۵۰۰ تومان است. این قیمتها را سازمان حمایت از مصرفکنندگان اعلام کرده است.
فرهادی از قیمت شکر خام در بنادر برابر با هر کیلو ۲۱۵۰۰ تومان خبر داد.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران اظهار کرد: با قیمت مصوب سازمان حمایت از مصرفکنندگان برای شکر حاشیه سود این کالا برای عرضهکننده حدود ۱۰درصد تعیین شده و در این قیمت سود بنکدار و خردهفروش در نظر گرفته نشده است؛ این اتفاق سبب میشود شکر بالاتر از قیمت مصوب فروخته شود.
وی در ادامه درباره تغییرات تخصیص ارز به واردات حبوبات در سال جاری گفت و توضیح داد: ارز مختص به واردات حبوبات هم از تالار اول (۲۸۵۰۰ تومان) به تالار دوم (۴۲۲۰۰ تومان) تغییر کرده اما هنوز بخشنامه آن اعلام نشده است.
فرهادی خاطرنشان کرد: ثبت سفارش واردات حبوبات انجام میشود اما فعلا ارزی به آن اختصاص پیدا نمیکند تا بخشنامه صادر شود و به صادرکنندگان نیز گفته میشود با ارز بازار آزاد واردات را انجام دهند و پس از تعیین تکلیف تخصیصها به آنها ارز داده میشود. گفتنی است در میان انواع حبوبات ارز تالار دوم به واردات ۷۰درصد آنها اختصاص پیدا میکند و ۳۰ درصد دیگر باید با ارز بازار آزاد وارد شود.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران تصریح کرد: حبوباتی که اکنون در بازار هست همه با ارز تالار اول (۲۸۵۰۰ تومانی) وارد شده و باید با قیمتهای پیشین به دست مصرفکننده برسد. با این حالا تمام واردکنندگان حبوبات، اقلامی را که با ارز تالار اول وارد کردهاند را با قیمت ارز تالار دوم فاکتور میکنند.
ارسال پاسخ