ترووست: «در معاملات با چین هم محدودیتهای داریم. مگر اینکه یک خط مبادلاتی مستقیم برای ارتباط با ایران ایجاد کنند و ایران برای راهاندازی این خط مستقل متحمل هزینههایی میشود. امروز چین نفت ایران را ارزان و کالای چینی را گران به ایران میفروشد.»
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مبادلات مالی از کانال مستقل مالی دنیا موضوع جدیدی نیست و تا کنون هم پرداختها و نقل و انتقالات مالی ایران خارج از سوییفت بود، گفت: اقتصادی زمانی رشد میکند که بتوانیم با تمام دنیا ارتباط داشته باشیم و از منابع و امکانات با کیفیت ارزان در دنیا به نفع مردم و تولیدکنندگان استفاده کنیم، اما در حال حاضر ایران تمام کالاها و خدمات را از دنیا گرانتر تهیه میکند و حتی نقل و انتقالات پول را هم گران انجام میدهیم.
کامران ندری درباره توافقات در گروه بریکس برای راهاندازی سیستم پرداخت خارج از سوییفت داشت: این موضوع جدیدی نیست و تا کنون هم پرداختها و نقل و انتقالات مالی ایران خارج از سوییفت بود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم معاملات را به کشورهای گروه بریکس یا شرکتهای چینی محدود کنیم، مشکلی در پرداختها و نقل و انتقالاتمالی نداریم و این کشورها امکان تسویه وجود دارد، اما باید توجه داشت که خود را به چند کشور محدود کردهایم.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: اینکه رییس کل بانک مرکزی اعلام میکند با غرب هیچ معامله و مبادلات مالی ندارد، افتخار نیست. اینکه به صراحت میگویند ارتباطات کشورمان محدود است و تنها با چند کشور در دنیا تجارت و معامله داریم، موضوع قابل افتخارنیست و دنیا در این چند کشوری که در حال حاضر با آنها تعامل داریم، محدود نمیشود.
ندری گفت: تکنولوژی، منابع ارزان قیمت و دانش فنی در کشورهای دیگری وجود دارند که اگر بخواهیم به این موارد دسترسی پیدا کنیم، چه گزینهای داریم؟ و زمانی که ارتباط ما با این کشورها قطع است نمیتوان انتظار رشد اقتصادی داشته باشیم و در این ارتباطات محدود رشد اقتصادی ایجاد نمیشود.
وی ادامه داد: رشد اقتصادی زمانی به وجود میآید که بتوان از ارزانترین منابعی که در دنیا وجود دارد استفاده کرد. اگر به دنبال رشداقتصادی هستیم باید با تمام دنیا ارتباط برقرار کنیم.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه میتوان ارتباطات را به چند کشور محدود کرد، اما هزینهها را افزایش میدهیم، اظهار داشت: درحالی که میتوانیم منابع ارزانتری را از کشوری خریداری کنیم، اما در این شرایط تنها امکان خرید از چین و هند را داریم و راهی جزاین هم نداریم.
ندری تاکید کرد: در تجارت با چین هم محدود هستیم چراکه شرکتهای چینی هم با شرکتهای آمریکایی همکاری دارند و این مراودات در قالب سوییفت است و خارج از سوییفت معاملاتی ندارند. از این رو، با ایران هم وارد معامله نمیشوند بنابراین در معاملات با چین هم محدودیتهای داریم. مگر اینکه یک خط مبادلاتی مستقیم برای ارتباط با ایران ایجاد کنند و ایران برای راهاندازی این خط مستقل متحمل هزینههایی میشود. امروز چین نفت ایران را ارزان و کالای چینی را گران به ایران میفروشد.
وی افزود: آقایان نمیخواهند این را بپذیرند که اقتصاد زمانی رشد میکند که بتوانیم با تمام دنیا ارتباط داشته باشیم و بتوانیم از منابع و امکانات با کیفیت ارزان در دنیا به نفع مردم و تولیدکنندگان استفاده کنیم، اما در حال حاضر ایران تمام کالاها و خدمات را از دنیا گرانتر تهیه میکند و حتی نقل و انتقالات پول را هم گران انجام میدهیم.
این کارشناس اقتصادی گفت: شبکهای تحت عنوان سوییفت راهاندازی شده و همه کشورها هم با سهمی متفاوت عضو این شبکه هستند، اما ایران میخواهد سیستمی مشابه به سوییفت را برای ارتباط با هر بلوک از نو ایجاد کند، آیا این اقدام منطقی است؟ این اقدام نشدنی نیست، اما هزینههای کشور را افزایش میدهد. تمام این هزینههای مازاد به دلیل دشمنی کور با برخی از کشورها است و دنیا هم تاجایی که منافع آنها ایجاب کند با ایران کنار میآید، اما جایی که برای آن صرفه اقتصادی نداشته باشد اقدامی نخواهد کرد.
ارسال پاسخ