گوشت قرمز زیر 600 هزار تومان نمی‌تواند عرضه شود

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: نگاهی به هزینه تمام شده تولید گوشت قرمز گویای این است که این کالا نمی‌تواند با قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان در هر کیلو عرضه شود.

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: نگاهی به هزینه تمام شده تولید گوشت قرمز گویای این است که این کالا نمی‌تواند با قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان در هر کیلو عرضه شود.

ترووست: افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: نگاهی به هزینه تمام شده تولید گوشت قرمز گویای این است که این کالا نمی‌تواند با قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان در هر کیلو عرضه شود.

 مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور باید به 12 کیلو در سال بازگردد و نصف شدن سرانه مصرف به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و حذف شدن گوشت از سبد خرید دهک‌هایی از جامعه و کاهش خرید دهک‌هایی دیگر اتفاق افتاده است.

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در تشریح آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز به ایلنا گفت: در شرایط کنونی نمی‌توان انتظاری برای کاهش قیمت گوشت قرمز داشت هرچند در نیمه دوم سال جاری مقامات مسئول پیوسته در رسانه‌ها وعده تحقق این امر را می‌دهند اما همان طور که می‌بینیم اتفاق جدیدی رخ نداده است.

وی افزود: قیمت هر کالایی در کشور به اندازه نرخ تورم افزایش پیدا کرده است، در شرایطی که تورم کشور بنا بر گزارش مرکز آمار ۴۴.۳ درصد است قیمت گوشت نمی‌تواند تابع این تورم نباشد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار کرد: علاوه بر نرخ تورم شاخص قیمت تولیدکننده که هزینه‌های تولید را نشان می‌دهد نیز موید تداوم افزایش قیمت است؛ نگاهی به هزینه تمام شده تولید گوشت قرمز گویای این است که این کالا نمی‌تواند با قیمتی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان در هر کیلو عرضه شود.

صدر دادرس خاطرنشان کرد: آمارهای مرکز آمار همچنین حکایت از کاهش کشتارها دارد، دولت هم برای جبران کاهش تولید گوشت قرمز به واردات متوسل شده است در حالی که ارزان شدن گوشت در شرایطی رقم می‌خورد که تولید داخل تقویت شود.

وی قیمت کنونی دام زنده پروار نر را به طور میانگین ۲۳۰ هزار تا ۲۵۰ هزار در هر کیلو اعلام کرد و ادامه داد: سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به ۶ تا ۷ کیلو در سال کاهش یافته و برای این میزان از مصرف عرضه کنونی کافی است اما سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور باید به ۱۲ کیلو در سال بازگردد و نصف شدن سرانه مصرف به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و حذف شدن گوشت از سبد خرید دهک‌هایی از جامعه و کاهش خرید دهک‌هایی دیگر اتفاق افتاده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تاکید کرد: تنها راهی که می‌تواند به تعدیل قیمت گوشت بینجامد تسهیل شرایط خرید گوشت قرمز تولید داخل است؛ این اتفاق به افزایش تقاضا و در پی آن رشد تولید می‌انجامد. با اتخاذ این سیاست قیمت گوشت در سال آینده می‌تواند به کانال ۵۰۰ هزار تومان در هر کیلو وارد شود و تداوم سیاست تقویت واردات پیامدی جز تضعیف تولید نخواهد داشت.

//