وی در توضیحات بیشتر تاکید کرد: به عبارتی قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم که حجم، وزن و کالای مشخصی دارد، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوارهای دهکهای اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ آن را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان خریداری کنند و مابهالتفاوت آن تا قیمت روز (به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان) از محل اعتبار جدید دولت تأمین خواهد شد. به بیانی دیگر، افراد با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و افراد با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت میکنند. وی گفت: بین ۱۸ تا ۲۰ هر ماه کارتهای سرپرستان خانوار شارژ میشود.استعلام دهک یارانه خانوار نیازمند ورود به سامانه دهک بندی یارانه معیشتی است، موضوعی که این روزها دغدغه بسیاری است تا بدانند در چه وضعیتی از نظر دهک های یارانه ای قرار دارند.
مشاور معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: با این تفاسیر، با گذشت یک هفته از زمان اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، برخی افراد تصور میکنند طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک تنها در دهه فجر اجرا میشود؛ این درحالیست که طرح فجرانه فعلا به مدت سه ماه بوده که اجرای آن، از ۱۸ بهمنماه شروع شده و تا ۱۸ اردیبهشتماه ادامه دارد.
یحیوی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بسیاری از افراد تصور میکنند که باید اعتبار یارانهای خود را طی یک مرحله و به یکباره خرید کنند؛ این درحالیست که نیازی نیست افراد یکجا اعتبار خود را خرید کنند بلکه میتوانند طی یک ماه و به مرور، با مراجعه به فروشگاههای متصل به طرح خریدشان را انجام دهند.
مشاور معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در مرحله جدید کالابرگ، هر کالا دارای اعتبار مشخصی است، گفت: هر کدام از اقلام تعریف شده در سبد غذایی اعتبار تشویقی مشخصی دارند که در صورت خرید تنها اعتبار تشویقی آن قلم به فرد تعلق میگیرد. به طور مثال یک خانوار میتواند هر نوع مرغ، حتی مرغهای بستهبندی تکهشده خریداری کند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. حتی افراد میتوانند به جای خرید گوشت یخ زده که در سبد غذایی ۱۱ قلمی تعریف شده، گوشت گرم خریداری کنند، اما باید به این نکته توجه داشته باشند که دولت قیمت مبنای گوشت یخ زده در سال ۱۴۰۱ را در نظر گرفته و مابه التفاوت قیمت گوشت یخی و گوشت گرم را باید خودشان پرداخت کنند.
وی درخصوص میزان استقبال مردم از طرح فجرانه کالابرگ به تفکیک دهکهای درآمدی، گفت: ۶۵ درصد خریدهای کالابرگی توسط دهکهای درآمدی یک تا سه که پایینترین دهکهای جامعه است صورت گرفته که نشان از هدف گذاری صحیح دولت دارد.
در قالب طرح فجرانه، در این مرحله جدید کالابرگ بین خانوادههای دهک یک تا هفت توزیع میشود و این کالابرگ ارتباطی به یارانههای نقدی مردم ندارد.
ارسال پاسخ