ترووست : قیمت دلار در سومین روز هفته با حرکت شارپی، کانالهای قیمتی ۵۵ و ۵۶ هزار تومانی را پشت سر گذاشت. فنر فشرده دلار که کارشناسان اقتصادی مدتهاست بر رهاشدن آن در ماههای پایانی سال تاکید میکنند، با سیگنالهای سیاسی و اخبار نامساعد از منطقه، رها شد.
گزارش از میدان فردوسی حاکی از کمیاب شدن فروشنده است. به قول یکی از فعالان این بازار، همه خریدار شدهاند و کار از دست بازارساز خارج شده است. بسیاری از فعالان این بازار معتقدند ارزپاشی و خبردرمانی چاره کار نیست و بازار ارز با الگوی افزایشی ماههای پایانی سال گذشته در حرکت است.
کارشناسان اقتصادی نیز به مسائل بنیادی اقتصادی و سیگنالهای نامساعد سیاسی اشاره میکنند و شکلگیری این جامپ ارزی را دور از انتظار نمیدانستند. به اعتقاد آنها فاصله زیاد دلار با ارزش ذاتی و حباب منفی این اسکناس در کنار افزایش خروج سرمایه از کشور، موضوعاتی است که رشد قیمت دلار در پایان سال را قابل پیشبینی میکرد.
با این وجود، برخی از کاهشیهای بازار امیدوارند به دلیل پیش رو بودن انتخابات مجلس، سیاستگذار با قدرت وارد بازار شود و دلار به کف
بانک مرکزی توان کاهش قیمت را دارد؟
تحلیلگران اقتصادی، سیگنال تنشهای سیاسی و نظامی ماههای اخیر را دلیل روند صعودی قیمت در بازارهای مالی عنوان میکنند. آنها میگویند، سقف قیمتی در بهمن سال گذشته محدوده ۶۰ هزار تومانی بوده است و احتمالا این محدوده در روزهای اخیر تاچ خواهد شد.
بهنظر میرسد افزایش بیشتر قیمت دلار منوط به فشار خرید و حجم عرضه است. بنابراین اگر روند قیمت اسکناس آمریکایی در مسیر صعودی قرار داشته باشد، با نوسانات ۱۰ تا ۱۵ درصدی روزهای اخیر، دلار میتواند به محدودههای قیمتی ۶۵ هزار تومانی نیز ورود کند.
در هفتههای اخیر کارشناسان اقتصادی کف قیمت این اسکناس را محدوده حمایت ۵۲ هزار تومان عنوان کرده بودند. بنابراین برگشت قیمت دلار به کف حمایتی بستگی به اقدامات دولت دارد؛ اینکه آیا توان صادرات نفت بیشتر برای افزایش درآمدهای ارزی وجود دارد تا بانک مرکزی به واسطه آن بتواند بازارهای مالی را کنترل کند؟
بسیاری از فعالان بازار ارز معتقدند با مفروضات فعلی، بانک مرکزی توان کاهش قیمت دلار را ندارد و تنها در صدد ثبات قیمت و کاهش التهاب بازارهای مالی است. از سوی دیگر وزارت صنعت و معدن هم با افزایش عرضه خودرو درصدد کاهش قیمت خودرو است؛ اما باید این حقیقت را پذیرفت که لیدر اصلی بازارها دلار است.
دلار سلیمانیه ۵۸ هزار تومانی شد
گفتنی است قیمت دلار روز دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ در بازارهای مجاور نیز افزایش قابل توجهی داشت. دلار سلیمانیه با افزایش دو هزار تومانی روی رقم ۵۸ هزار و ۴۲۰ تومانی ایستاد. دلار هرات رشد هزار و ۵۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۶ هزار و ۲۳۰ تومان معامله شد. قیمت درهم امارات با افزایش ۶۱۰ تومانی روی قیمت ۱۵ هزار و ۹۵۰ تومانی ایستاد. قیمت این اسکناس روز دوشنبه به کانال ۱۶ هزار تومانی ورود کرد اما در پایان معاملات بار دیگر به کانال ۱۵ هزار تومانی برگشت
شوک بزرگی که امروز مردم ایران را حسابی تکان داد
در پی تشدید تنش ها در غرب آسیا روز گذشته شیب صعودی قیمت دلار افزایش یافت و قیمت هردلار آمریکا از مرز ۵۸ هزار تومان گذشت،همزمان با این رویداد قیمت طلا و سکه هم افزایش یافت.
آن طور که آمار ها نشان می دهد از ابتدای دی ماه تاکنون قیمت هر دلار آمریکا با ۸ هزارو ۳۵۰ تومان افزایش به محدوده ۵۸ هزارو ۲۵۰ تومان رسیده است این به معنای آن است که قیمت هر دلار آمریکا در این مدت ۸ هزارو ۳۵۰ تومان افزایش یافته است.
برخی واکنش کاربران اجتماعی به روند صعودی بیوقفه قیمت دلار را در زیر میخوانیم:
پیمان مولودی نوشته: من با پوند ۱۳۰۰ رفتم انگلستان برای تحصیل امروز پوند به ۷۴۰۰۰ تومان رسید. ۵۷ برابر! در ۱۵ سال در این مدت تمام روسای بانک مرکزی همان حرفهای خوشایند دولتها را زده اند و حقوقشان را گرفته اند و رفته اند!
هادی نوشت: خواستم یادآوری کنم اردیبهشت ۹۷ که تلگرام رو به بهونه تاثیرگذاری تو گرون شدن دلار و سکه فیلتر کردن، سکه ۱میلیون ۸۴۰ هزار تومن و دلار ۵۸۰۰ تومن بود. قیمت دلار از ۹۷ تا الان ۱۰ برابر شد.
محمد گفته: قیمت دلار اگر در کشور همسایه ظرف ۷ روز ۷ هزار تومان افزایش پیدا میکرد، حتماً از نهادهایی که الان در ایران ساکت هستند، صدایی درمیآمد
ارسال پاسخ