افزایش تنش میان قطر و اسرائیل

وزیر دارایی رژیم اسرائیل به اظهارات سخنگوی وزرات خارجه قطر که در آن از نخست‌وزیر این رژیم به دلیل کارشکنی در مسیر میانجی‌گری این کشور انتقاد کرده بود، واکنش نشان داد.

وزیر دارایی رژیم اسرائیل به اظهارات سخنگوی وزرات خارجه قطر که در آن از نخست‌وزیر این رژیم به دلیل کارشکنی در مسیر میانجی‌گری این کشور انتقاد کرده بود، واکنش نشان داد.

ترووست: وزیر دارایی رژیم اسرائیل به اظهارات سخنگوی وزرات خارجه قطر که در آن از نخست‌وزیر این رژیم به دلیل کارشکنی در مسیر میانجی‌گری این کشور انتقاد کرده بود، واکنش نشان داد.

بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در واکنش به بیانیه سخنگوی وزارت خارجه قطر مدعی شد: «قطر، یک کشور حامی تروریسم و شریک حماس است.»

وی در ادامه مدعی شد: «مسئولیت بخش بزرگی از حملات هفتم اکتبر برعهده قطر است. موضع غرب در قبال قطر یک موضع منافقانه و مبتنی بر منافع است و غرب باید دوحه را برای آزادی اسرا تحت فشار قرار دهد.»

این وزیر تندروی رژیم صهیونیستی همچنین تصریح کرد: «تن‌ها چیزی که مشخص است، این است که قطر روز پس از جنگ در غزه دیگر هیچ نقشی نخواهد داشت.»

پیشتر براساس یک فایل ضبط شده لو رفته از دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با خانواده‌های اسیران صهیونیست بازداشت شده در غزه، او گفته بود قطر مشکل سازتر از سازمان ملل و صلیب سرخ است. این در حالی است که قطر همراه با مصر و آمریکا در دستیابی به آتش‌بس میان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم اشغالگر در نوامبر گذشته نقش داشت و طی آن دو طرف تعدادی از اسیران را مبادله کردند.

اخیرا ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر اظهارات نتانیاهو درباره میانجیگری قطر را شدیدا محکوم کرد و گفت: اگر این اظهارات صحت داشته باشد، باعث مانع‌تراشی در مسیر میانجی‌گری این کشور و تضعیف آن خواهد شد.

وی افزود: برای نتانیاهو آینده سیاسی‌اش مهم‌تر از نجات جان افراد بی‌گناه از جمله اسرای اسرائیلی است و به جای اولویت دادن به نجات جان اسرا، برخی مسائل سیاسی کم‌اهمیت را اولویت قرار داده است.

وی تصریح کرد: ما امیدواریم نتانیاهو به جای مشغول شدن به روابط استراتژیک قطر با آمریکا، برای برداشتن موانع و مشکلات موجود بر سر راه توافق تبادل اسیران تلاش کند.

مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیده‌دم هفتم اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصر به فردی را با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و ده‌ها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانه‌ای» ادعایی آن ارزیابی می‌کنند. این عملیات باعث آغاز تجاوزات وحشیانه ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد و این تجاوز‌ها از هفتم اکتبر تا ۲۴ نوامبر (سوم آذر) ادامه داشت و پس از وقفه یک هفته‌ای جمعه اول دسامبر بار دیگر از سر گرفته شد.

//