به گزارش «شانا» به نقل از هفتهنامه بررسی تحولات بینالمللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، طبق محاسبات آژانس بینالمللی انرژی اجرای کامل وعدههای کشورهای امضاکننده بیانیههای مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر، کارآیی انرژی، متان و گازسوزی در مشعلها در بیست و هشتمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان مللمتحد (کاپ ۲۸) در دبی تنها حدود ۳۰درصد از شکاف انتشار موردنیاز برای محدودکردن گرمایش جهانی به ۱.۵درجه سانتیگراد را پر خواهد کرد.
این تحلیل نشان میدهد؛ اگرچه این تعهدات گامهای مثبتی در مقابله با انتشار گازهای گلخانهای در بخش انرژی هستند، برای سوقدادن جهان به مسیر دستیابی به اهداف بینالمللی اقلیمی، بهویژه هدف محدودکردن گرمایش زمین به ۱.۵درجه کافی نیستند.
تا روز ۸ دسامبر۲۰۲۳ بیانیه مربوط به سهبرابرکردن ظرفیت جهانی انرژیهای تجدیدپذیر و دوبرابرشدن نرخ سالانه بهبود کارآیی انرژی تا سال۲۰۳۰ ازسوی حدود ۱۳۰کشور امضا شدهبود.
این کشورها حدود ۴۰درصد انتشارهای ناشی از احتراق سوختهای فسیلی، ۳۷درصد از کل تقاضای جهانی انرژی و ۵۶درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهند.
آژانس بینالمللی انرژی افزون بر تاثیر بالقوه دو تعهد یادشده، ارزیابی کرده است که اجرای کامل تعهد متان در منشور کربنزدایی نفت و گاز که ناظر به صفر رساندن انتشار متان و حذف گازسوزی در مشعلها تا سال۲۰۳۰ است، چه تاثیری بر سطح انتشار جهانی گازهای گلخانهای در سال۲۰۳۰ خواهد داشت. ۵۰ شرکتی که این منشور را امضا کردهاند، حدود ۴۰درصد از تولید جهانی نفت و ۳۵درصد از تولید ترکیبی نفت و گاز را به خود اختصاص میدهند.
ارسال پاسخ