به گزارش سوئیفت، دلار در ماه نوامبر همچنان بیشترین سهم را از تراکنش های بین المللی داشته است.
سهم 45 درصدی دلار از تراکنش های بین المللی
بر اساس آخرین دادههای تراکنشهای جمعآوریشده توسط سرویس پیامرسان مالی جهانی سوئیفت، نقش دلار در پرداختهای بینالمللی همچنان بیش از 45 درصد است. این در حالی است که سهم آن در یک دهه پیش از این، کمی بیش از یک سوم بوده است.
بر اساس میزان تراکنش ها، دلار بالاترین ارز بود و پس از آن یورو، پوند، ین و یوان قرار گرفتند.
بانک های بزرگ جهانی از سوئیفت یا انجمن ارتباطات مالی بین بانکی جهانی برای برقراری ارتباط با یکدیگر و تسهیل معاملات ارزی بین بانکی استفاده می کنند. اطلاعاتی که سوئیفت ارائه می کند، از زمانی که کنسرسیوم شروع به جمع آوری آن در سال 2010 کرد، دریچه ای به جریان های جهانی ارائه کرده است.
گرچه دادههای سوئیفت کل بازار ارز را در بر نمیگیرد، با این حال بر این نکته تاکید دارد که نقش ارز دلار در امور مالی بینالمللی همچنان قوی است – حتی با وجود برخی تلاشها برای تنوع بیشتر. به عنوان مثال، وام دهنده چندجانبه که توسط گروه بریکس از کشورهای نوظهور تأسیس شده است، قصد دارد سهم ارزهای منطقه ای از تجارت جهانی را از کمتر از 20 درصد به 30 درصد برساند.
افزایش ارزش دلار در تراکنش های سوئیفت تا حد زیادی به ضرر یورو بوده است، که در سال 2012 به 46 درصد رسید. ماه گذشته، سهم ارز مشترک اروپا از معاملات کمترین میزان ثبت شده خود بود و کمی کمتر از 25 درصد بود.
افزایش سهم یوان از تراکنش های بین المللی
دادههای سوئیفت همچنین نشان میدهد که تعداد تراکنشهای مرتبط با یوان در حال افزایش است، زیرا پول چین بهتدریج بیشتر در جریانهای ارز خارجی جهانی قرار میگیرد. در ماه گذشته، تنها برای دومین بار در تاریخ، بیش از 4٪ حواله های ارسال شده از طریق سوئیفت شامل یوان بود، در حالی که در سال 2010، این رقم تقریبا 0.03٪ بود.
منبع: سوئیفت
ارسال پاسخ