مدتی پیش اولین صندوق بخشی خودرویی در کشور آغاز به کار کرد. حالا خبرها حاکی از به راه افتادن دومین صندوق بخشی خودرویی در کشور است. اما آیا صندوق بخشی خودرویی برای خرید گزینه خوبی است یا خیر؟
ویژگیهای صندوق بخشی خودرویی
اصولا در صندوقهای بخشی حداقل 70 درصد از دارایی صندوق در همان زمینه صندوق سرمایه گذاری میشود و مابقی دارایی آن در سایر سهام یا گزینه درآمد ثابت اختصاص پیدا میکند. به عنوان مثال اگر صندوق بخشی خودرویی باشد، حداقل 70 درصد از دارایی آن در سهام شرکتهای خودرویی و قطعات مربوط به آن سرمایه گذاری میشود.
مزایا و معایب صندوق بخشی خودرو
یکی از مزایای این صندوق آن است که با حداقل 100 هزار تومان نیز قابلیت سرمایه گذاری دارد. علاوه بر این، صندوق فوق به طور خودکار و بدون این که سرمایه گذار وقت یا زمان بگذارد، میتواند از آپشنهای گروه خودرویی استفاده نماید.
بازدهی شاخص خودرو در سالهای اخیر
همان طور که گفتیم، بخش عمده دارایی این صندوق در شرکتهای خودرویی و قطعات قرار دارد. همین مسأله هم ریسک سرمایه گذاری در صندوق بخشی را بالا میبرد. با توجه به این که این صندوق خودرویی است، خوب است نگاهی به شاخص خودرو بورس و بازدهی آن در سالهای اخیر بیندازیم.
شاخص خودرو در سالهای اخیر نوسانات زیادی داشته است. اگر به بازده خودرو در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ نگاهی بیندازیم، خواهیم دید این شاخص در برخی سالها بازدهی خوبی ندارد اما در برخی دیگر بازدهی بسیار خوبی را تجربه کرده است. امسال نیز تا پایان ۲۸ آبان ۱۴۰۲ بازدهی شاخص خودرو منفی بوده است. در جدول زیر بازدهی سالانه شاخص خودرو از سال ۱۳۹۰ تا ۲۸ آبان امسال نشان داده شده است.
در نهایت، یکی از موضوعات مهمی که در خصوص سهام خودرویی باید مورد توجه قرار گیرد، زیان انباشته دو خودروساز بزرگ و ریسکهای مرتبط با آن است.
ارسال پاسخ