شاید کمتر کشوری را بتوان یافت که در آن خودرو تبدیل به نوعی سرمایه گذاری شده باشد. در اغلب کشورها خودرو عمدتا به عنوان یک کالای مصرفی بادوام در نظر گرفته میشود اما در ایران به دلیل شرایط خاص واردات خودرو و همچنین اختلاف قیمتی که میان کارخانه و بازار وجود دارد، عملا به نوعی سرمایه گذاری هم تبدیل شده است. این سرمایه گذاری به خصوص زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که قیمت دلار در بازار با افزایش همراه باشد. در این شرایط، قیمت خودرو نیز بالا میرود و حتی حباب پیدا میکند. با افت دلار، شبیه شرایط امسال قیمت خودرو میتواند روند کاهشی به خود بگیرد. در این مطلب به بررسی حباب یک خودروی ایرانی یعنی شاهین میپردازیم.
رشد 70 درصدی تولید شاهین در 7 ماه نخست 1402
در هفت ماه نخست امسال شرکت سایپا 27986 دستگاه شاهین تولید کرده و 26873 دستگاه از این خودرو را به فروش رسانده است. این تولید در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 70 درصدی یافته است.
خودروی شاهین چند تمام میشود؟
نگاهی به آخرین آمار مربوط به خودروی شاهین در شهریور 1402 نشان میدهد، به طور متوسط مبلغ تمام شده برای هر خودروی شاهین در شش ماه نخست امسال 339 میلیون تومان بوده است. این در حالی است که قیمت کارخانهای شاهین در این مدت به طور متوسط 304 میلیون تومان بوده است. در پایان شهریور ماه امسال نیز قیمت کارخانهای این خودرو به 425 میلیون تومان رسید. از اعداد و ارقام بالا میتوان متوجه شد که در 6 ماه نخست سال قیمت تمام شده خودروی شاهین حدود 10 درصد بالاتر از قیمت فروش کارخانه است. با توجه به این اعداد و ارقام میتوان متوجه شد که بهای هر شاهین چقدر حباب دارد.
حباب خودروی شاهین در بازار چقدر است؟
امروز 23 آبان 1402 قیمت هر خودروی شاهین G دندهای در بازار 588 میلیون تومان است. در پایان شهریور نیز بهای این خودرو کمی کمتر بود و نزدیک به 560 میلیون تومان معامله میشد. اگر نسبت 10 درصدی بین قیمت کارخانهای خودرو و بهای آن ثابت مانده باشد، در پایان شهریور قیمت تمام شده هر شاهین حدود 469 میلیون تومان است. با این حال، امسال شاهین در بازار زیر 530 میلیون تومان نیامده است. به این ترتیب، حباب خودروی شاهین در پایان شهریور امسال حباب 19 درصدی داشته است.
ارسال پاسخ