ترووست: رشد تورم از یک سو و عقب ماندن دستمزد از سوی دیگر زمینه را برای کاهش کیفیت زندگی در ایران رقم زده است. بسیاری از کارشناسان در این راستا هشدار می دهند که تداوم این وضعیت؛ شاخصهای رفاهی و حداقلی زندگی را با کاهش شدید مواجه خواهد کرد. در شرایط کنونی نیز تقاضای خانوارها برای خرید اقلامی که اولویت دوم را دارند، کاهش یافته به طوری که خرید لباس یا تفریحاتی چون خرید کتاب، کالای فرهنگی و … دستخوش کاهش شده است.
این را فعالان بازار پوشاک ، فعالان بازار شیرینی و سایر اقلامی از این دست تایید کردهاند. این کاهش در کنار خالی شدن سبد غذایی از مواد مغذی رخ داده است. به عبارت دیگر کاهش مصرف گوشت و مرغ و برنج . افزایش مصرف نان و ماکارونی و … نشان از جایگزینی مواد ارزانتر به جای اقلام گرانتر دارد.
در شرایطی حقوق کارمندان قرار است حدود ۲۰ درصد در سال ۱۴۰۳ افزایش یابد که پیش از این در سال ۱۴۰۱ میزان افزایش حقوق کارمندان در محدوده ۲۵ درصدی و در سال ۱۴۰۲ در محدوده ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
در این فضا تداوم تورم بسیار بالای ۲۰ درصدی در کنار کاهش اندک حقوق و دستمزد میتواند زمینه را برای کاهش سطح رفاه خانوار مهیا کند.
ارسال پاسخ