افزایش نرخ تورم ماهیانه در ایران

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد نرخ تورم در برخی استان‌ها کشور در مهرماه از ۵۰ درصد فراتر رفت.

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد نرخ تورم در برخی استان‌ها کشور در مهرماه از ۵۰ درصد فراتر رفت.

ترووست: گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد نرخ تورم در برخی استان‌ها کشور در مهرماه از ۵۰ درصد فراتر رفت.

ابراهیم رئیسی در کارزارهای انتخاباتی‌اش وعده داده بود هزینه درمان از جیب مردم را به نصف کاهش می‌دهد، سالانه یک میلیون شغل ایجاد می‌کند، ظرف چهار سال، چهار میلیون مسکن برای اقشار کم‌درآمد جامعه می‌سازد و تورم را کنترل و نرخ آن را کاهشی می‌کند.

اینک با گذشته بیش از دو سال از استقرار دولت سیزدهم، گزارش‌ها حاکی است که بسیاری از اقشار کم‌درآمد و بازنشستگان به دلیل هزینه‌های هنگفت روند درمانشان را متوقف کرده‌اند و به خوددرمانی روی آورده‌اند و از چهار میلیون مسکن هم فقط ۱۴۴ باب آن آماده شده است. شیب صعودی نرخ تورم هم ادامه دارد.

تسنیم نوشت: تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران درباره تورم در مهرماه آشکار می‌کند که در هفتمین ماه از سال، نرخ تورم سالانه برای کل خانوارهای ایران از ۴۵ درصد فراتر رفته است.

به‌ عبارت‌ دیگر، نرخ تورم در مهر ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل از آن، ٢.٣ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن، ٣٩.٢ درصد افزایش و در ۱۲ ماه منتهی به مهر نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۴۵.۵ درصد افزایش داشت. در این ماه شاخص قیمت مصرف‌کنند‌ه هم به عدد ۲۰۶.۵ رسید.

هرچند گزارش مرکز آمار ایران میانگین ۴۵.۵ درصد را برای تورم سالانه مبنا قرار داده‌ است، داده‌های این مرکز نشان می‌دهد که ایرانی‌ها دست‌کم در ۹ استان همدان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، لرستان، اصفهان، کرمانشاه، خراسان شمالی، یزد و آذربایجان شرقی با تورم بالای ۵۰ درصد مواجه بوده‌اند و نرخ تورم در استان یزد هم بالغ‌ بر ۵۶ درصد بوده است.

نرخ تورم ماهیانه در ایران سر به فلک کشید

بر مبنای گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در مهرماه نیز تا نزدیک به ۴۰ درصد افزایش یافت. به‌ این معنا که ایرانی‌ها در مهر ۱۴۰۲ برای خرید مجموعه‌ای از کالاها و دریافت خدمات به‌طور متوسط ۳۹.۲ درصد بیشتر از ماه مشابه در سال قبل از‌ آن هزینه کردند.

داده‌های مرکز آمار در تورم ماهانه نیز افزایش ۲.۳ درصدی را نشان می‌دهد. ضمن اینکه تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات نیز ۳.۳ درصد افزایش یافت.

در گروه کالاهای خوراکی نیز برنج خارجی درجه ۱ با ۴.۶ درصد و شیرینی خشک با ٢.٧ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل را داشتند.

در گروه گوشت قرمز، سفید و فراورده‌های آن‌ نیز ماهی قزل‌آلا با ٧.٨ درصد و گوشت گاو یا گوساله با ٣.٢ درصد با بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل روبرو بودند.

در گروه لبنیات، تخم‌مرغ و انواع روغن نیز شیرخشک با ۵.۸ درصد، تخم‌مرغ ماشینی با ٣.۶ درصد و کره پاستوریزه سه درصد بیشتر از سایر اقلام خوراکی گران شدند.

در بخش میوه و خشکبار نیز کشمش پلویی با ٣.۵ درصد و مغز گردو با ٣.٣ درصد بیشترین افزایش قیمت را داشتند. در بخش سبزیجات و حبوبات، هم کدو و گوجه‌فرنگی بیش از سایر اقلام گران شدند. در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها نیز بیشترین افزایش قیمت مربوط به چای خارجی، سس مایونز و سس گوجه‌فرنگی بود.

با وجود اینکه افزایش‌ قیمت‌ها نشانه شیب صعودی تورم در ایران است. البته کارشناسان اقتصادی هم بارها به ادعاهای مقام‌های دولتی درباره کنترل و کاهش نرخ تورم واکنش نشان داده‌اند.

به‌تازگی عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی، افشا کرد که در یک سال اخیر، ماهیانه ۳۳ هزار میلیارد تومان اسکناس در ایران چاپ شده است. او با تاکید بر اینکه نقدینگی مهم‌ترین عامل رشد قیمت‌ کالاها و خدمات است، گفت که کنترل تورم با این حجم چاپ پول امکان‌پذیر نیست.

//