ترووست : میخائیل بوگدانوف نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه در هشداری خطاب به مقامات رژیم صهیونیستی، گفت: از تصرف سرزمینهای فلسطین دست بردارید.
به نقل از خبرگزاری تاس، بوگدانوف در نشست صلح قاهره، افزود: روسیه معتقد است که باید فوراً مذاکره درباره راهبرد گامهای جمعی برای حل مناقشه (رژیم) اسرائیل و فلسطین آغاز شود.
وی گفت: همزمان با اتخاذ اقدامات اضطراری برای توقف خشونتهای روز افزون کنونی، لازم است در اسرع وقت مذاکره درباره راهبرد اقدامات جمعی برای حل و فصل سیاسی مناقشه میان فلسطین و (رژیم) اسرائیل آغاز شود، زیرا راهکار انجام این امر پیش از این توسط یک گروه چهارجانبه بینالمللی متشکل از روسیه، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد انجام شده بود.
این دیپلمات خاطرنشان کرد: ایجاد یک مکانیسم میانجیگری بینالمللی با حضور و نقش فعال کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.
بوگدانوف در ادامه با اشاره به عادیسازی روابط میان عربستان و ایران، پیوستن مجدد سوریه به اتحادیه عرب و بهبود تدریجی روابط میان سوریه و ترکیه، اظهار کرد: روند مثبت کاهش تنشها و استقرار ثبات در منطقه خاورمیانه به حل مناقشه فلسطین و اسرائیل هم کمک کرده و از آن پشتیبانی میکند.
نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه خاطرنشان کرد: همه اینها ثابت میکند که وقتی کشورهای منطقه شرایط را به دست خود گرفته و تحت فشار خارجی قرار نمیگیرند، در مسیر ثبات خاورمیانه به دستاوردهای زیادی دست مییابند.
بوگدانوف همچنین با تاکید بر اینکه مسکو تلاشهای دیپلماتیک فشردهای برای کاهش تنش در منطقه خاورمیانه انجام میدهد، افزود: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با رهبران کشورهای عرب و ایران و نیز بنیامین نتانیاهو در راستای کاهش تنشها گفت وگوی تلفنی داشت و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز در همین رابطه پیامهای فوری برای همتایان منطقهای خود ارسال کرده است.
وی با بیان اینکه حل مشکل فلسطین با اقدامات تسکینی، مشوقهای مادی و ایدههای صلح اقتصادی مقدور نیست بلکه باید به مسائل اساسی و با اهمیت توجه کرد، خطاب به مقامات رژیم صهیونیستی، گفت: از اقدامات یکجانبه از جمله تصرف سرزمینهای فلسطینی برای شهرکسازی و همچنین ادامه حفاریها در زیر زیارتگاههای بیتالمقدس دست بردارید.
بوگدانوف با تاکید بر اینکه موضع روسیه در قبال مساله فلسطین همیشه اصولی و ثابت بوده و است، افزود: باید یک روند مذاکره با ثبات بر بستری با میانجیگری سازمان ملل ایجاد شود که منجر به ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ شود.
به گزارش ایرنا، از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۶ روز گذشته (۱۵ مهر ماه) بمباران مناطق مسکونی و عمومی از یک سو و قطع آب، برق و کمبود شدید مواد غذایی، دارویی از سوی دیگر، وضعیت بسیار بحرانی را برای ساکنان فلسطینی غزه رقم زده است و نهادهای حقوق بشری شرایط انسانی در این منطقه را غیر قابل توصیف و اسفبار اعلام کردهاند.
نهادهای سازمان ملل از جمله برنامه توسعه سازمان ملل، صندوق جمعیت سازمان ملل، یونیسف، برنامه جهانی غذا و سازمان بهداشت جهانی روز شنبه در بیانیهای اعلام کردند: «ما خواستار آتشبس، همراه با دسترسی فوری و نامحدود بشردوستانه در سراسر غزه هستیم تا فعالان بشردوستانه بتوانند به غیرنظامیان نیازمند کمک کنند، جانها را نجات دهند و از رنج بیشتر انسانی جلوگیری کنند.»
اما در این بین آمریکا در کنار گسیل تسلیحات و تجهیزات نظامی خود به منطقه به کمک صهیونیستهای غاصب شتافته و سعی در جلوگیری از شکست صهیونیستها دارد. آمریکا همچنین پس از وتوی قطعنامه پیشنهادی برزیل، درباره بحران غزه و رای نیاوردن قطعنامه پیشنهادی روسیه، پیش نویس قطعنامهای را تدوین کرده که در آن قاطعانه از رژیم صهیونیستی دفاع کرده است اما خبری از آتش بس در غزه نیست.
ارسال پاسخ