به گزارش دنیای اقتصاد، پس از فروکش کردن تب اخبار جنگ، بیتکوین در یک مسیر صعودی قرار گرفت و دیروز موفق شد بالای قیمت ۳۰ هزار دلار قرار بگیرد. مناقشات منطقهای میان حماس و اسرائیل هم برای طلا سوخت خوبی بود و درحالی که قیمت این فلز زردرنگ در یک مسیر کاهشی بود، آن را به ریل صعودی بازگرداند.
از زمان آغاز درگیریها، قیمت طلا رشد حدودا ۷ درصدی داشته و به کانال ۱۹۷۰ دلار وارد شده و دیروز هم در همین کانال به کار در هفته گذشته پایان داد. طی یک ماه گذشته، قیمت بیتکوین تحت تاثیر تایید اولین ETF بیتکوین توسط SEC جنجال زیادی به پا کرده بود و در یک مسیر صعودی قرار داشت.
با آغاز نبرد در حاشیه دریای مدیترانه، این روند برای مدتی با مشکل مواجه شد اما بلافاصله با فروکش کردن تاثیر اخبار جنگ، شرایط دوباره به نفع بیتکوین تغییر کرد. داستان از آنجا آغاز شد که چهار عضو کمیته مالی مجلس نمایندگان آمریکا طی نامهای از گری گنسلر، رئیس کمیته بورس و اوراق بهادار آمریکا خواستند تا دست از سنگاندازی در مسیر تایید و تشکیل ETF بیتکوین برداشته و این نهاد اجازه دهد تا ETFهای بیتکوین برای معاملات وارد بورس اوراق بهادار آمریکا شوند.
طی یک ماه گذشته تلاشهای طرفداران تشکیل ETF بیتکوین ظاهرا مثمر ثمر واقع شده و گویا قرار است تا بهزودی اولین ETF وارد بازار آمریکا شود. البته این موضوعات فعلا از سوی مقامات رسمی تایید نشده اما منابع معتبر و محکمی در خصوص این موضوع صحبت میکنند. در نتیجه گسترش این دست از اخبار مثبت بیتکوین توانست به کانال ۳۰ هزار دلار که یکی از مستحکمترین مقاومتهای روانی بیتکوین بوده است وارد شود.
اما آیا این همه هیاهو صحیح است. باید گفت که تشکیل ETF بیتکوین بیشتر از لحاظ روانی بر بازار اثرگذار بوده تا آنکه بخواهد واقعا تاثیر جدی بر بازار داشته باشد و اصلا در ذات خود، با کاربری ذاتی بیتکوین مخالف است. تشکیل ETF برای بیتکوین این رمزارز را به یک دارایی سوداگرانه نزدیکتر میکند، این درحالی است که این موضوع با فلسفه وجودی بیتکوین، که پدید آمدن یک سیستم پرداخت غیرمتمرکز و یک واحد پولی ضد تورمی و خارج از کنترل دولتها است، کاملا در تضاد است.
همچنین تشکیل ETF بیتکوین بخشی از عرضه و تقاضا را از بازار خارج کرده و به سمت بازار ETF منتقل میکند. جنگ در نوار غزه برخی از معاملهگران محتاط را وادار کرده تا سرمایه خود را به سمت داراییهای امن حرکت دهند.
ارسال پاسخ