در ماههای اخیر خبرهای زیادی در مورد گسترش هوش مصنوعی به گوش میرسد. در همین مدت ابزارهای جدیدی معرفی شدهاند که در بسیاری از زمینهها به راحتتر شدن کار افراد کمک میکنند. درست است که در همه دنیا افراد میتوانند از چنین ابزارهایی بهرهمند شوند، اما کشورهای مختلف در سود بردن از هوش مصنوعی و مزایای آن برابر نیستند. در این مطلب به بررسی این موضوع میپردازیم که کدام کشورها بیشتر از رشد هوش مصنوعی سود میبرند.
آمریکا و سنگاپور برندگان بزرگ رشد هوش مصنوعی
طبق خبری که در بلومبرگ منتشر شده است، رشد هوش مصنوعی روی رشد اقتصادی کشورهای توسعهیافته تاثیر میگذارد. از آنجا که این موضوع در آمریکا بیش از چین خود را نشان میدهد، میتواند رقابت بین دو کشور را تشدید کند. بر اساس تحقیقی که از سوی کپیتال اکونومیکس انجام گرفته، کشورها پتانسیل متفاوتی برای بهرهمند شدن از رشد هوش مصنوعی دارند. آمریکا، سنگاپور، بریتانیا و سوئیس در صدر این فهرست قرار میگیرند.
کشورهای ثروتمند بیشتر از هوش مصنوعی سود میبرند
این پژوهش شاخصی را برای سنجش وضعیت بهرهمند شدن کشورها از رشد هوش مصنوعی ساخته است. در میان 33 کشور مورد بررسی، چین در میانه فهرست قرار میگیرد. در مجموع انتظار میرود این مساله به رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا کمک بیشتری کند. محدودیتهای صادراتی ریزتراشهها از آمریکا به چین که برای پردازشهای مرتبط با هوش مصنوعی هم به کار میرود روی این موضوع تاثیرگذار است.
بازارهای نوظهور و هوش مصنوعی
طبق این گزارش، رقابت میان چین و آمریکا برای پیشتازی در هوش مصنوعی میتواند روی کشورهای دیگر هم اثر بگذارد و موجب اشاعه بیشتر این فناوری در کشورهای دیگر هم شود. البته محتملترین نتیجه این است که احتمالا متوسط درآمد اقتصادهای نوظهور که در سالهای دهه اول سده جدید میلادی به کشورهای توسعهیافته نزدیک میشد، کمی کاهش یابد. این موضوع میتواند شکاف توسعه بین کشورهای توسعهیافته و اقتصادهای نوظهور را بیشتر کند. طبق گزارش گلدمن ساکس، هوش مصنوعی میتواند موجب رشد 1.5 درصدی سالانه در طول یک دهه برای بهرهوری آمریکا شود. این موضوع روی افزایش رشد اقتصادی جهان موثر است.
رشد اقتصادی هند در کوتاهمدت ممکن است به همین دلیل کاهش یابد چرا که رشد برونسپاری فرآیندهای تجاری کشورهای توسعهیافته کندتر شود. این موضوع ممکن است 0.3 تا 0.4 درصد رشد سالانه هند را در دهه بعد کاهش دهد. نابرابری در کشورها نیز به همین علت میتواند بیشتر شود. این اختلاف میان نیروی کار ماهر و صاحبان سرمایه هم قابل مشاهده است.
در نمودار زیر بهرهمندی کشورها از هوش مصنوعی نشان داده شده است.
ارسال پاسخ