تقویم اقتصادی، یک ابزار مهم برای فعالیت در بازارهای مالی جهانی و حتی داخلی است. سرمایه گذاری دقیق و هوشمندانه در بازارهای مالی، نیازمند اطلاع از وضعیت شاخص های مهم اقتصادی است. تقویم اقتصادی که در ادامه آماده است، مهم ترین وقایع اقتصاد جهانی را به صورت خلاصه نشان می دهد. در این تقویم، مقدار قبلی شاخص، مقدار پیش بینی فعالان اقتصادی پیش از انتشار شاخص و مقدار فعلی شاخص، پس از انتشار را نشان می دهد. معمولا فعالان اقتصادی به میزان تطابق پیش بینی فعالان اقتصادی و مقدار فعلی شاخص (مقدار منتشر شده جدید) توجه دارند. در صورتی که اختلاف فاحشی بین مقدار پیش بینی و مقدار جدید منتشر شده وجود داشته باشد، انتظار بر این است که شاخص اثرگذاری بیشتری بر بازار از خود نشان دهد. بنابراین علاوه بر این که مقدار خود شاخص از اهمیت برخوردار است، تفاوت آن با مقدار پیش بینی شده نیز حائز اهمیت است و می بایست در تحلیل شاخص، مورد توجه قرار گیرد.
تقویم اقتصادی یک برنامه زمانی از رویدادها، اعلانها و شاخص های اقتصادی مهم است که بر بازارهای مالی و اقتصاد کلان تأثیر میگذارد. تقویم اقتصادی به عنوان یک ابزار برای تریدرها، سرمایهگذاران، اقتصاددانان و سایر مشارکتکنندگان بازار عمل میکند تا از رویدادها و انتشار دادههای اصلی آگاه شوند که ممکن است بر روی ابزارهای مالی مختلف، از جمله سهام، ارزها، کالاها و اوراق بهادار، تأثیر بگذارد.
تقویم اقتصادی معمولاً شامل یک سری از نشانگرهای اقتصادی است، از جمله:
نرخ بیکاری: اطلاعات دربارهٔ درصد نیروی کاری که بیکار است.
ناخالص داخلی ملی (GDP): مجموع ارزش کلی کالاها و خدمات نهایی تولید شده در مرزهای یک کشور را نشان می دهد.
نرخ تورم: نرخی است که نشان می دهد سطح عمومی قیمتها برای کالاها و خدمات در اقتصاد با چه سرعتی در حال افزایش است.
نرخ بهره: این متغیر میتواند بر هزینههای وامگیری، سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی تأثیر بگذارد.
شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و شاخص قیمت تولیدکننده (PPI): تغییرات متوسط قیمتها در کالاها و خدمات مصرفی، و قیمتهای دریافتی توسط تولیدکنندگان داخلی برای کالاهایشان را نشان می دهد.
تراز تجارت: اختلاف بین صادرات و واردات یک کشور.
جلسات بانک مرکزی: تصمیمات و بیانیههای بانکهای مرکزی دربارهٔ سیاست پولی، نرخ بهره و نگاه اقتصادی.
گزارشهای سود و زیان: اطلاعیه های شرکتها درباره عملکرد مالی، از جمله سود و زیان.
شاخص مدیران خرید (PMI): یک شاخص مهم در اقتصاد است که به منظور اندازهگیری فعالیتهای تولید و خدمات در یک کشور به کار میرود. این شاخص نشاندهنده سلامت عمومی اقتصاد و وضعیت کلی آن است. PMI به عنوان یک سنجه سریع و دقیق از فعالیت اقتصادی شناخته میشود و میتواند به تحلیلگران، سرمایهگذاران، و تصمیمگیرندگان اقتصادی کمک کند تا راهبردهای مناسبتری اتخاذ کنند.
تقویم اقتصادی معمولاً به صورت آنلاین و در وبسایت های مرتبط با حوزه مالی نمایش داده میشود و بهطور دورهای بروزرسانی میشود تا هر تغییر در برنامه یا انتشار دادههای اقتصادی جدید را منعکس کند. تریدرها و سرمایهگذاران از این اطلاعات برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه دربارهٔ موقعیتهای سرمایه گذاری خود استفاده میکنند و از تأثیر ممکن رویدادهای اقتصادی بر بازارهای مالی آگاه میشوند. به علاوه، سیاستگذاران، اقتصاددانان و کسبوکارها از تقویم اقتصادی برای تجزیه و تحلیل روندها و برنامهریزیهای خود بهره میبرند.
«ترووست» به عنوان یک وبسایت تحلیل خبری حوزه سرمایه گذاری، دسترسی به تقویم اقتصادی بازارهای جهانی را به زبان فارسی برای شما فراهم نموده است. این تقویم از طریق این صفحه هموداره در دسترس است و به صورت روزانه آپدیت می شود.
شاخصهای اقتصادی در بازارهای دارایی اهمیت متفاوتی دارند و تأثیرات آنها بر ارزها، سهام و کامودیتی ها ممکن است متفاوت باشد. برخی از شاخصها و رویدادهای اقتصادی میتوانند تأثیر زیادی بر دارایی ها داشته باشند و در نتیجه، برای تریدرها و سرمایهگذاران در بازار بسیار مهم باشند. اما برخی دیگر ممکن است تاثیر کمی بر بازار بگذارد.
در تقویم اقتصادی که در بالا آمده است، برای مشخص کردن میزان اثرگذاری متغیرها و شاخص ها بر بازار، از رنگ های مختلف استفاده شده است. هر چقدر که رنگ استفاده شده برای آن متغیر تیره تر باشد، به معنی اثرگذاری بیشتر آن خبر یا شاخص اقتصادی است.